Deser z bezą, mascarpone i świeżymi, sezonowymi owocami to lekki przysmak idealny na ciepłe dni. Jest niezwykle szybki w przygotowaniu, a przy tym pyszny w smaku. Serdecznie polecam!
Składniki
(na 4 porcje)
- 150 g mascarpone
- 100 ml śmietanki kremówki 36%
- 4 łyżki cukru pudru
- 50 g bezy (przepis na bezę)
- 300 g owoców - truskawki, maliny, borówki
Przygotowanie:
- Owoce zmiksować na gładką masę i równomiernie rozłożyć do pucharków.
- Bezę rozkruszyć i ułożyć na warstwę owocową.
- Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać mascarpone i zmiksować do uzyskania jednolitego kremu. Za pomocą rękawa cukierniczego przełożyć na warstwę pokruszonej bezy.
- Wierzch deseru ozdobić pokrojonymi w kostkę truskawkami, borówkami i malinami. Podawać schłodzone.
Udanych wypieków i smacznego! 🐼
Komentarze
Prześlij komentarz