Deser z bezą i owocami

Deser z bezą, mascarpone i świeżymi, sezonowymi owocami to lekki przysmak idealny na ciepłe dni. Jest niezwykle szybki w przygotowaniu, a przy tym pyszny w smaku. Serdecznie polecam!

Składniki 

(na 4 porcje)

  • 150 g mascarpone
  • 100 ml śmietanki kremówki 36%
  • 4 łyżki cukru pudru 
  • 50 g bezy (przepis na bezę)
  • 300 g owoców - truskawki, maliny, borówki

Przygotowanie: 

  1. Owoce zmiksować na gładką masę i równomiernie rozłożyć do pucharków.
  2. Bezę rozkruszyć i ułożyć na warstwę owocową.
  3. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać mascarpone i zmiksować do uzyskania jednolitego kremu. Za pomocą rękawa cukierniczego przełożyć na warstwę pokruszonej bezy.
  4. Wierzch deseru ozdobić pokrojonymi w kostkę truskawkami, borówkami i malinami. Podawać schłodzone.

Udanych wypieków i smacznego! 🐼
 
 




Komentarze