Ciasteczka z wykorzystaniem ciasta francuskiego to niezwykle prosty pomysł na wypiek. Jest to sprawdzony sposób na szybki w przygotowaniu deser, np. dla niezapowiedzianych gości. Ciasteczka są naprawdę łatwe w wykonaniu, a przy tym pyszne w smaku! Idealnie sprawdzą się również do popołudniowej kawy czy herbaty. Serdecznie zachęcam do ich przygotowania!
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- konfitura o smaku róży
- dodatkowo: cukier puder
Przygotowanie:
- Ciasto francuskie podzielić wzdłuż krótszego boku na 3 równe części. Każdy prostokąt pociąć na 5 kawałków.
- Na tak powstałych kwadratach naciąć rogi. Na środek każdego ciasteczka nałożyć łyżeczkę konfitury. Następnie jedną stronę każdego z naciętych fragmentów odpowiednio zawinąć do środka.
- Gotowe ciasteczka układać w niewielkich odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 min.
- Po upieczeniu równomiernie oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz