Wafle z kajmakiem

Wafle z masą kajmakową to najprostsze, ale równie pyszne słodkości do popołudniowej kawy i nie tylko! Osobom, które nie lubią piec i spędzać wielu godzin w kuchni przychodzę z propozycją na niezwykle szybkie w przygotowaniu wafle przekładane kajmakiem. Zamiast niego można wykorzystać także masę kakaową, waniliową, nutellę bądź dowolny dżem! Zachęcam wszystkich do przygotowania tych pyszności!

Składniki

  • 100 g wafli (1 opakowanie)
  • 450 g masy kajmakowej

Przygotowanie:

  1. Każdy wafel przełożyć gotową masą kajmakową. Ostatni pozostawić nieposmarowany. 
  2. Na złożonych waflach położyć deseczkę, a na nią coś ciężkiego (np. książkę). Pozostawić na kilka godzin do stężenia. 
  3. Po tym czasie pokrić wafle na kawałki. Podawać z pyszną kawą lub herbatą.
Udanych wypieków i smacznego! 🐼 
 

Komentarze

Prześlij komentarz