Brownie, czyli bardzo popularne amerykańskie ciasto. Idealne brownie jest wilgotne, ciężkie, miękkie w środku, a przede wszystkim mocno czekoladowe. Dodatek cukierków M&M's nadaje mu jeszcze lepszego smaku! Każdego fana czekolady i nie tylko zachęcam do wypróbowania przepisu!
Składniki
- 200 g czekolady deserowej
- 200 g cukru
- 100 g masła
- 100 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 2 łyżki kakao
- szczypta soli
- 1 opakowanie M&M's
Przygotowanie:
- Czekoladę razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Pozostawić do przestygnięcia.
- Jajka z cukrem oraz szczyptą soli utrzeć na gładką masę. Połączyć z roztopioną czekoladą z masłem i dobrze wymieszać. Na koniec dodać mąkę oraz kakao. Całkość zmiksować na jednolitą masę.
- Gotowe ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 20 x 20 cm. Na wierzchu ciasta ułożyć cukierki M&M's.
- Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez 30 min. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia.
Komentarze
Prześlij komentarz